Workshop med Sparebbank 1 Ringerike og Hadeland

Aug 20, 2024

Torsdag forrige uke fasiliterte jeg en samling for SpareBank 1 Ringerike Hadeland. Temaet for samlingen var hvordan å bygge bærekraftige prestasjoner over tid gjennom relasjonsbygging og god stressbalanse. 

Som alltid liker jeg å sette folk i rett modus, så vi tillot oss å bruke god tid på en lengre pustemeditasjon før vi begynte med refleksjonsarbeid. 

Resten av dagen ble brukt til å grave litt dypere i hvem er det vi faktisk jobber sammen med, og hva som gir og tar energi i hverdagen. Målet er å identifisere sand i tannhjulene og olje maskineriet. 

Nøkkelfunn jeg opplever i alle workshops jeg har er at vi feiler på basic needs. Folk som opplever annerkjennelse, tilhørighet og autonomi i sin arbeidshverdag er mer happy, har mer energi og gjør et bedre stykke arbeid. De som presterer dårlig mangler de nevnte tingene. Folk er folk, og vi har alle vårt vi baler med i hverdagen. Derfor er det å bygge en trygg og åpen kultur alfa omega. 

Det beste er at det nå finnes mye god forskning som forankrer nettopp det at det å bli tryggere i sine omgivelser ikke bare gir bedre stressbalanse, men det gjør oss bedre egnet til å gjøre et godt stykke arbeid. 

Her er virkelig SpareBank 1 Ringerike Hadeland langt fremme i skoa med å jobbe med dette. 

Tusen takk for tilliten  Silje Katrine Tronrud og  Marthe Westlie